CONFIDENTIALITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

Preambul

Prezentul document conține politica de confidențialitate si de utilizare a datelor cu caracter personal a Fast Finance IFN S.A. persoană juridică de drept privat, cu sediul in sector 1, București, str. Lainici, nr. 44-46, et.4, ap. 9+10, avand cod fiscal 32548576 si J40/14948/2013, operator de date cu caracter personal inregistrat la ANSPCDP sub nr. 33408/2014 (denumită in continuare „IFN”).

IFN respectă confidențialitatea datelor și se angajează să protejeze datele cu caracter personal ale clienților/colaboratorilor săi. Această rubrica are scopul de a informa cu privire la modul în care procesăm datele dvs. cu caracter personal și despre drepturile dvs. şi modul în care legea vă protejează.

Avem rugămintea să citiți cu atenție această Politică privind Protecția Datelor Personale. Prin accesarea și utilizarea website-ului și a serviciilor/produselor noastre, confirmați că ați avut ocazia să citiți această Politică în mod corespunzător, că ați înțeles-o și că sunteți de acord cu prevederile ei.

 

  1. Informaţii semnificative şi cine este Fast Finance IFN S.A.

Scopul acestei politici este de a vă furniza informații referitoare la modalitatea in care colectăm si procesăm date cu caracter personal, urmare a utilizării de către dvs. a site-ului www.fast-finance.ro, inclusiv orice date pe care le puteți furniza prin intermediul site-ului nostru, atunci când contractati unul din produsele noastre.

Este important să luați la cunostință prevederile acestei politici de confidențialitate a datelor cu caracter personal, împreună cu orice alte notificări sau informatii pe care vi le-am comunicat sau le vom comunica ulterior, pentru a fi conştienţi si in cunostina de cauza in ceea ce priveste modul şi motivul pentru care procesam datele dvs.

Conform dispozitiilor Regulamentului (EU) 2016/679, am desemnat o persoana responsabila cu protectia datelor personale. In cazul in care aveţi întrebări despre prezenta politică, inclusiv orice solicitări de a va exercita drepturile conform Regulamentului, puteti contacta persoana susmentionata, folosind datele de mai jos:

Detalii de contact:

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   

Telefon: 021.22.44.235

Adresa: Sector 1, Bucuresti, str. Lainici nr. 44-46, et.4, ap. 9-10

Aveţi dreptul de a face o plângere în orice moment Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP - www.dataprotection.ro). Va asiguram insa ca înainte de a vă adresa Autoritatii, ne puteti contacta pe noi, urmand sa solutionam amiabil orice nelamurire/nemultumire.

 

Linkuri asociate

Site-ul nostru poate include linkuri către site-uri web terţe, plug-in-uri şi aplicaţii. Accesand aceste link-uri puteti permite terţilor să colecteze sau să divulge date despre dvs. Fast Finance nu controleaza aceste site-uri şi nu este responsabila pentru Politicile acestora de confidenţialitate sau modul in care acestia prelucreaza date cu caracter personal.

 

  1. Datele personale pe care le colectăm

Datele personale pe care Fast Finance IFN S.A. le prelucreaza sunt, in principal, datele tale de identificare, financiare, demografice, sau alte date personale pe care le colectam direct de la tine sau din alte surse atunci cand devii clientul nostru, sau cand folosesti produsele sau serviciile noastre.

Putem colecta, stoca, utiliza şi/sau transfera diferite tipuri de date cu caracter personal:

  • Date de identificare: nume si prenume, CNP, starea civilă, data nașterii, sex, etc.
  • Date financiare: contul bancar; informatii despre venit; extras de cont; informatii despre bunurile mobile/imobile.
  • Date de contact: adresa de domiciliu/resedinta, adresa de e-mail si numerele de telefon.
  • Date referitoare la tranzacţii: detalii despre plăţile către şi de la dvs.
  • Informatii de marketing: preferinţele dumneavoastră în primirea de comunicari publicitare/ de marketing.

Va informam asupra faptului ca utilizăm și divulgam date agregate, in scop statistic.

In cazul in care utilizam date agregate care includ datele dvs. personale, astfel încât dvs. să puteti fi identificat direct sau indirect, vom trata datele agregate ca date cu caracter personal, acestea fiind utilizate în conformitate cu prezenta Politica. 

IFN nu colecteaza categorii speciale de date cu caracter personal: convingeri religioase, filozofice sau morale, etnie, rasa, viaţa sau orientare sexuală, opinii politice, informaţii despre condamnări şi infracţiuni penale (daca acestea nu sunt prevazute prevazute de lege).

 

  1. Cum colectam datele personale?

  • Prin interacţiuni directe (posta, telefon, e-mail) prin care dvs. va puteţi divulga: date de identitate, date de contact, date financiare, marketing și comunicații, printre altele, prin completarea formularelor de cunoastere a clientelei si a cererii de creditare.
  • Orice alte moduri de colectare a datelor cu caracter personal.

 

 

  1. Cum si in ce scop utilizăm datele personale

Prelucram datele personale numai pentru scopuri legitime, precum acela de a-ti furniza date cu privire la credit sau pentru a-ti oferi asistenta cu privire la acesta, de a te identifica prin intermediul mijloacelor de comunicare, in scop statistic, pentru imbunatatirea si dezvoltarea produselor si serviciilor pe care le oferim, pentru a preveni si combate fraudele sau activitatile de spalare a banilor, etc. Prelucrarea datelor personale se intemeiaza intotdeauna fie pe executarea contractelor incheiate cu noi, pe nevoia de a respecta o obligatie legala, pe interesul nostru legitim sau un interes public major sau, dupa caz, pe consimtamantul tau daca ti-ai manifestat optiunea in acest sens.

Consimţământul dvs. reprezinta o bază legală pentru procesarea datelor dvs. personale.

IFN vă va putea transmite comunicari de marketing dacă:

  • aţi solicitat informaţii/detalii referitoare la produsele noastre;
  • aţi achiziţionat produse de la noi;

In fiecare din cazurile enumerate mai sus, v-ati oferit consimtamantul pentru a primi astfel de informari de marketing/publicitare.

Va vom solicita acordul expres, înainte de a divulga datele dvs. cu caracter personal, in scopuri de marketing/publicitate catre orice tert/colaborator Fast Finance IFN S.A.

Ne puteti solicita, în orice moment, atat noua, cat si terţilor, să nu vă mai transmitem mesaje de marketing/publicitate. Acest lucru poate fi realizat prin trimiterea unei notificari la adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la sediul social al IFN.  Solicitarea nu va afecta procesarea datelor dvs. cu caracter personal, in alte scopuri non-publicitare.

In cazul in care vom fi nevoiti sa folosim si in alte scopuri, in legatura sau in afara de cele pentru care le-am colectat initial, conform legii sau in cazul in care sunt solicitate de autoritati/organe competente, va vom notifica si va vom expune temeiul legal in baza caruia am facut acest lucru.

 

  1. Securitatea datelor

Am dezvoltat măsuri adecvate de securitate pentru a preveni utilizarea sau accesarea într-un mod neautorizat a datelor dumneavoastră personale, divulgarea sau modificarea, pierderea accidentală a acestora.

Accesul angajaţilor, tertilor, agenţilor, contractanţilor şi altor terti, la datele dvs. personale, este limitat la ceea ce este absolut necesar, in raport de scopurile colectarii datelor. Acestia vor procesa datele dvs. personale doar in baza instrucţiunilor noastre, fiind supusi clauzelor de confidentialitate. Aditional, am luat masuri pentru contracararea oricărei brese de securitate cu privire la datele dvs. personale, pentru a evita ca datele dvs.sa fie afectate, in orice fel. In cazul aparitiei unor complicatii in securitate, vă vom notifica, atat pe dvs, cat și ANSPDCP.  

 

  1. Cât timp vom folosi datele dvs. personale?

Datele dvs. personale sunt prelucrate pe tot parcursul relatiei noastre contractuale si, dupa finalizarea acesteia, cel putin pe perioada impusa de prevederile legale aplicabile in domeniu, inclusiv, dar fara limitare, la dispozitiile privind arhivarea. Ca exemplu, legislatia in vigoare ne obligă să păstrăm informaţii de bază despre clienţii noştri (date de identitate, date de contact, date financiare şi date referitoare la tranzactii) pentru cel puţin 10 ani după ce relatia contractuală a incetat, din ratiuni fiscale, de realizare a auditului şi păstrare a înregistrărilor contabile.

 

  1. Drepturile dvs. legale

Noul Regulament privind protectia datelor cu caracter personal recunoaste o serie de drepturi suplimentare pentru consumatori, care pot fi exercitate in anumite conditii.

  • Dreptul la informare – poti solicita informatii privind activitatile de prelucrare a datelor tale personale;
  • Dreptul la rectificare – poti rectifica datele personale inexacte sau le poti completa;
  • Dreptul la stergerea datelor ("dreptul de a fi uitat") – poti obtine stergerea datelor, in cazul in care prelucrarea acestora nu a fost legala sau in alte cazuri prevazute de lege;
  • Dreptul la restrictionarea prelucrarii - poti solicita restrictionarea prelucrarii in cazul in care contesti exactitatea datelor, precum si in alte cazuri prevazute de lege;
  • Dreptul de opozitie – poti sa te opui, in special, prelucrarilor de date care se intemeiaza pe interesul nostru legitim;
  • Dreptul la portabilitatea datelor - poti primi, in anumite conditii, datele personale pe care ni le-ai furnizat, intr-un format care poate fi citit automat sau poti solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator;
  • Dreptul de a depune plangere - poti depune plangere fata de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;
  • Dreptul de retragere a consimtamantului – in cazurile in care prelucrarea se intemeiaza pe consimtamantul tau, ti-l poti retrage oricand. Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare valabila;
  • Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate: poti cere si obtine interventia umana cu privire la respectiva prelucrare, iti poti exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta si poti contesta decizia.

Exercitarea drepturilor dvs. este gratuita. Nu veti fi nevoiti  să platiti nicio taxă pentru a va exercita drepturile dvs. referitoare la datele cu caracter personal, in conditiile in care solicitarile dvs. sunt fondate si justificate. In cazul în care optati pentru  exercitarea abuziva a drepturilor conferite de lege, cererile dvs. fiind nefondate, repetitive sau excesive, exista posibilitatea solicitarii unei taxe pentru acoperirea costurilor operationale. Da asemenea, vă putem contacta pentru a cere informaţii suplimentare în legătură cu solicitarea dumneavoastră.  

Facem tot posibilul să răspundem tuturor solicitărilor legitime în termen de maxim 30 de zile. Ocazional, comunicarea unui raspuns poate dura mai mult, dacă cererea dumneavoastră este complexă sau exista mai multe cereri formulate de acelasi consumator . În acest caz, vă vom notifica un termen estimativ de raspuns şi vă vom ţine la curent cu stadiul cererii/cererilor dvs.  

 

  1. Transferuri internationale

Datele dvs. personale nu vor fi transferate în afara spaţiului economic european (SEE).   

 

  1. Dispoziții finale

Aceasta Politica privind confidențialitatea datelor cu carater personal poate fi actualizată ocazional de către Fast Finance IFN S.A.

 

Despre Fast Finance

Fast Finance IFN SA este o societate inscrisa in Registrul General al Institutiilor Financiare Nebancare al Bancii Natioanle a Romaniei sub nr.  RG-PJR-41-110286 / 27.06.2014, autorizata de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personale sub nr. 33408/2014, societate Raportor la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, societate Partener in cadrul Biroului de Credit

Contact

FAST FINANCE IFN S.A.
www.fast-finance.ro
Bucuresti, sector 1, str. Lainici nr. 44-46, etaj 4, apartament 9+10
Registru BNR: RG-PJR-41-110286/2014 
Registru ANSPDCP: 33408/2014 
Copyright © 2015 FAST FINANCE IFN S.A.

ABOUT SSL CERTIFICATES

Acest website foloșeste cookie-uri pentru a oferi vizitatorilor o experiență mai buna de navigare și servicii adaptate nevoilor fiecăruia. Detalii